کانون فرهنگی مسجد صاحب الزمان(عج)
محله بنکی- شهر کنارتخته - استان فارس

امام زمان (عليه السّلام) مي فرمايند : وَاکثِرُوا الدُّعاء بِتَعجيلِ الفَرَج فَاِنَّ ذلِکَ فَرَجُکُم .... براي تعجيل در فرج زياد دعا کنيد. همانا اين فرج و گشايش در کار شما نيز خواهد بود
در این وبلاگ جستجو کنید



در اين وبلاگ
 

لینک کانال تلگرامی "کانون فرهنگی شهید آوینی" مسجد صاحب الزمان عج
   
@ تماس با ما در تلگرام @

اسفناج

در تمام فصول سال کشت می شود اما بهترین فصل برای تهیه اسفناج پاییز است.

اسفناج انواعی از ویتامین ها از جملهK,E,C,A  را در خود جای داده است.

از مواد معدنی اسفناج نیز می توان به آهن، کلسیم و منیزیم اشاره کرد.

اسفناج از سبزی هایی است که فایده های درمانی بسیاری دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسفناج در استحکام استخوان ها نقش بسزایی دارد و آنها را از پوکی حفظ می نماید.

اسفناج قدرت بینایی را تقویت کرده واز بروز بیماری های چشمی مانند آب مروارید جلوگیری می نماید.

از اکسیده شدن کلسترول خون جلوگیری می کند که در نتیجه از بسته شدن رگ ها، حمله قلبی سکته جلوگیری می نماید.

فشارخون را نیز کاهش می دهد.

تعداد حمله های میگرنی را در بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند، کاهش می دهد.

اسفناج از مغز در برابر استرس و هیجان محافظت می نماید و از کند شدن عملکرد آن جلوگیری می نماید.

معده و روده را تقویت می نماید.

به عنوان عامل ضد سرطان عمل نموده و از بروز بسیاری از سرطان ها جلوگیری می کند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

از بروز سرطان های سینه و روده بزرگ جلوگیری کرده و سرطان پوست را کاهش می دهد.

تقسیم سلولی سلولهای سرطانی شکم را کندتر و از تکثیر سلولهای سرطان پرستات جلوگیری می نماید.

اسفناج ضد التهاب است به این معنی که از آسم، ورم و التهاب مفاصل پیشگیری و آنها را درمان می نماید.

اسفناج پخته منبع خوبی از آهن است که زنان را مخصوصاً در دوران قاعدگی یاری می رساند.

***********************************************

پیاز

امام صادق (ع) می فرماید:

پیاز دارای سه فایده است:

دهان را خوشبو، لثه را محکم و آب جماع را زیاد می کند.

همچنین حضرت در جای دیگر می فرماید:

رسول اکرم(ص) فرمودند: هنگامی که به شهری داخل می شوید، از پیاز آن شهر بخورید تا وبای آن شهر از شما دور شود.

پیاز دارای ویتامین های بسیاری است که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد: P12,C,B2,B1,B,A

همچنین دارای املاحی نظیر آهک، آهن، پتاسیم، سیلیس، سدیم، فسفر، قند، گوگرد و ید می باشد.

از فایده های درمانی پیاز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیاز فضای دهان را خوشبو، لثه را محکم، آب کمر را زیاد و استسقا را درمان می نماید.

خستگی را برطرف، اعصاب را تقویت می کند و تب را از بین می برد.

به بدن نیرو بخشیده و اشتها را زیاد می کند.

پیاز عفونت ها را از بین می برد، خون و مجاری تنفسی را ضد عفونی کرده و آسم و ورم گلو را درمان میکند.

جوش های زیر پوست را درمان، غده های اشک، آمیزش و گوارش را تقویت می نماید.

غذای مغز است و محرک امور جنسی.

استخوان های و دندان ها را محکم و از نرمی استخوان جلوگیری می کند.

نیروی شهوت و راه رفتن را افزایش، معده و روده را ضد عفونی و عفونت مجرای تنفسی را درمان می نماید.

از سکته های قلبی و مغزی جلوگیری، ورم ساق پاها، ورم مثانه، پرستات، روماتیسم مفصلی، سنگ کلیه و مثانه را درمان و سموم بدن را دفع می نماید.

انجام کارهای فکری را آسان، کم خوابی را درمان، تب را نابود، از رقیق شدن خون جلوگیری می کند و پی را محکم می نماید.

صدای وزوز گوش را از بین می برد. در کنار رختخواب پشه را دور می نماید.

***********************************************

ترب

ترب از جمله سبزی هایی است که فایده های بسیار دارد و سبزی های خوردن را زینت می بخشد.

از جمله مواد معدنی ترب می توان گوگرد و اسید فسفریک را نام برد.

ترب فایده های بسیاری دارد که به بخشی از فایده های درمانی آن اشاره می کنیم:

ترب اشتها را افزایش می دهد و تنبلی معده را از بین می برد.

به هضم غذا کمک می کند ولی خود به آسانی هضم نمی شود.

ادرار را زیاد، موانع ادرار را برطرف و سنگ کبد را خرد و سموم آن را از بین می برد.

ترب برای درمان بواسیر بسیار مفید است.

سرفه های مزمن را از بین می برد. سینه را نرم و پاک می کند و ضد تشنج است.

آب ترب را می توان برای درمان سنگ های کیسه صفرا و یرقان استفاده نمود.

مرهم ترب برای درمان زخم های بد و روییدن موهای ریخته استفاده کرد.

ترب سیاه، در پیشگیری از بیماری های چون: اعصاب، سل، سیاتیک، روماتیسم، سنگ مثانه، احتقان خود و انسداد مجاری تنفسی نقش بسزایی دارد.

ترب رنگ چهره را باز می کند.

جویدن برگ سبز ترب سیاه بوی بدن و دهان را از بین برده و لثه را محکم می کند.

جوشانده ترب، سرماخوردگی را برطرف می نماید.

از جمله فایده های برگ ترب، وجود ویتامین C در آن است.

برگ ترب پخته شده ، برای درمان سیاه سرفه کهنه بسیار مفید است وشیر مادران را نیز افزایش می دهد. مداومت بر خوردن ترب، برای روییدن موهایی که قبلاً ریخته است بسیار مفید است.

همچنین مداومت بر خوردن ترب، عرق بدن را زیاد می نماید.

از دیگر فایده های ترب می توان به زیاد کردن شیر مادران، درمان ورم طهال، درد کبد و زیاد شدن ادرار اشاره نمود.

از دیگر فایده های جوشانده ترب، می توان به بهبود سرما زدگی دست و پا اشاره کرد.

از ترب می توان به عنوان ضد عفونی کننده استفاده کرد.

آب ترب در مورد آلرژی هایی مثل کهیر مورد استفاده قرار می گیرد.

***********************************************

تره

در احوال امیرالمومنین(ع) است که حضرت تره را به همراه نمک می خورد.

از امام صادق(ع) در مورد فایده تره سوال شد، حضرت فرمودند در آن چهار خصلت وجود دارد:

دهان را خوشبو، بادهای معده را برطرف بواسیر را درمان و کسی که همیشه از آن بخورد، گرفتار جذام نمی شود.

همچنین حضرت در جای دیگر می فرماید؛ برای هر چیز سروری وجود دارد و سرور سبزیجات تره است.

تره از خانواده سبزیجات است که در آن می توان ویتامین هایی از قبیل C2,B1,B را یافت.

از املاح معدنی موجود در تره می توان به آهن و کراتین اشاره نمود.

از فواید درمانی تره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تره اشتها را افزایش می دهد.

رنگ چهره را باز نموده و بر زیبایی و لطافت پوست می افزاید.

تره نه تنها ملین است بلکه ادرار آور نیز هست و غریزه جنسی را هم تحریک می نماید.

تره بواسیر را درمان و معده های متعفن را پاک می نماید.

تره بیماری های طحال، ترش کردن و سوء هاضمه را برطرف می نماید.

همچنین در درمان چاقی، تسکین درد مفاصل و نقرس تاثیر قابل توجهی دارد.

آب تره و یا له کردن آن بر روی پوست، برای درمان کهیر و خارش پوست تأثیر بسزایی دارد.

آب تره خون ریزی بواسیر را نیز قطع می نماید.

جوشانده تره برای درمان ذات الریه و رسوبات ادراری مفید است؛ فشار خون را کاهش داده و خوردن آن برای معالجه تمام عفونت ها مفید است.

سوپ، جوشانده و شربت تره در موارد گرفتگی صدا، زکام، سرفه و دیگر اختلالات تنفسی تأثیر فراوانی دارد.

***********************************************

سیر

درست است که سیر بوی چندان خوش آیندی ندارد و بعضی به جهت این بو از آن دوری می جویند، اما دارای فایده های شگفت بسیاری است.

از فایده های درمانی و دارویی سیر می توان به موارد زیر اشاره نمود:

سیر خون را رقیق نموده و از غلظت و لخته شدن آن جلوگیری می نماید؛ رگ ها را شل می کند و فشارخون را کاهش می دهد و به همین جهت است که از بروز سکته و بیماری های قلبی پیشگیری می نماید.

کلسترول خون را پایین می آورد؛ کسانی که به بیماری هایی نظیر مرض قند(دیابت) مبتلا هستند، می توانند با مصرف سیر چربی خون خود را کاهش دهند.

مصرف سیر، بدن را از ابتلا به عفونتها و بیماری های قارچی و باکتریایی حفظ می کند، چرا که بسیاری از موجودات میکروسکوپی به سیر حساسیت دارند.

همچنین سیر بدن را از ابتلا به سرطان ها نیز مصون می نماید؛ رشد سرطان سینه را به تأخیر انداخته و تعداد تومورهای سرطانی را کاهش می دهد.

از دیگر فایده های سیر می توان کاهش احتمال ابتلا به سرطان های معده و شکم را نیز نام برد.

سیر گیاهی است که گام های مثبتی در جهت بهبود بیماری های قلبی و عروقی برمی دارد.

سیر را به شیوه های بسیاری می توان استفاده نمود که هریک دارای فایده های بسیاری است که هیچگاه از اثرات اولیه آن نمی کاهد.

خواص سیر با پختن، سرخ کردن، ترشی درست کردن از بین نمی رود بلکه راه های استفاده از آن را آسان می نماید. به تازگی در سیستم درمان نیز از قرص های سیر استفاده می نمایند که اثرات استفاده از آن چند برابر استفاده از داروهای شیمیایی است.

گذشته از آن که ضررهای داروهای شیمیایی را نیز ندارد.

***********************************************

شلغم

امام صادق(ع) فرماید:

هیچ انسانی نیست مگر آن که ریشه جذام در او وجود دارد، شلغم را در فصلش بخورید تا جذام از شما دور شود.

شلغم دارای طبیعتی گرم و تر است.

شلغم دارای ویتامین هایC3,B2,B1,B,A  است.

مواد معدنی شلغم عبارتند از: آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد و ید.

از فایده های درمانی شلغم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قبل از هر چیز بهتر است بدانید شلغم خام، خواصش بیشتر از پخته شده آن است؛ البته این در صورتی است که معده شما را ناراحت نکند.

شلغم اشتها را تحریک، نور چشم و قوه بینایی را افزایش داده و شب کوری را درمان می نماید. شلغم معده را ضدعفونی می کند و ناشتا خوردن آن برای پهلو و سینه مفید است. در درمان و پیشگیری از زکام،  سرماخوردگی، سنگ های کلیه، مثانه و کبد مفید و سردی را می برد. سرفه را برطرف، سینه، معده و روده را نرم می نماید. نه تنها خون ساز است و کم خونی را درمان می نماید، بلکه فشار خون را تنظیم، حافظه را تقویت و موجب رشد و استحکام استخوان ها می شود. شلغم برای رشد و نمو استخوان مفید است. شلغم ضعف جنسی را برطرف و رحم را پرورش می دهد و نوزاد مادری که در دوران بارداری شلغم خورده است، به آسانی دندان در می آورد، استخوان هایش زود محکم می شود و زودتر راه می رود، سخن می گوید و در مقابل بیماری ها مقاومت بیشتری خواهد داشت.

شلغم، غذای مغز، اعصاب، موها، خون و پوست است و اعصاب را نیرو می بخشد و در درمان بسیاری از بیماریهای پوستی موثر است.

خوردن شلغم یکی از راه های پیشگیری از بیماری های تنفسی است.

شلغم از جذام جلوگیری کرده و به همراه گوشت شهوت را افزایش می دهد. آب شلغم قند خون را کاهش می دهد؛ قرقره کردن آن گلو درد را تسکین می دهد، همچنین جوش صورت را درمان می نماید.

!!! شلغم برای کسانی که معده ضعیفی دارند، دیر هضم بوده و نفخ معده را به همراه دارد.

***********************************************

ریحان

ریحان از جمله سبزی های پرطرف دار است که در میان سبزی های خوردن حرف اول را می زند. ریحان غذا را گوارا و اشتها را افزایش می دهد.

ریحان برای درمان سرگیجه، سرفه و سیاه سرفه مفید است.

همچنین در افزایش شیر زنان نیز نقش بسزایی دارد.

خوردن ریحان انسان را از ابتلا به بیماری جذام ایمن می نماید.

بوئین بوی ریحان له کرده برای رفع سردرد مفید است.

دم کرده شیرین آن بعد از هر غذا ، سردردهای میگرنی و عصبی را درمان می نماید. همچنین برای درمان قلنج و رفع اسهال نیز بسیار مفید است.

دم کرده سرد آن تب را قطع می کند و دارویی موثر برای درمان گریپ است. از دیگر خواص ریحان دور کردن حشرات است به این معنی که اگر گلدان ریحان را جلوی درب و یا پنجره بگذارید حشرات را فراری می دهد.

***********************************************

کاسنی

امیرالمومنین (ع) می فرماید: شما را به کاسنی سفارش می کنم، چرا که آن از بهشت خارج شده است .

امام صادق (ع) می فرماید: کاسنی بهترین سبزی ها است.

همچنین حضرت می فرماید:

شما را به کاسنی سفارش می کنم، چرا که شهوت را افزایش، فرزند را نیکو و فرزند پسر را افزایش می دهد.

امام رضا(ع) می فرماید: شفای هزار درد در کاسنی است، هیچ دردی در بدن انسان نیست مگر آن که به وسیله کاسنی از بین می رود.

کاسنی دارای ویتامین هایی است که از جمله آنها می توان به ویتامین C اشاره کرد.

از فایده های درمانی کاسنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاسنی برای تمام اعضاء داخلی بدن از جمله قلب، جگر و معده مفید است.

کاسنی بیماری های نقرس، یرقان، درد معده را درمان و برای کبد مفید و بهترین راه درمان کلسترول خون و دیابت است.

دستگاه هاضمه را تقویت، خون را تصفیه و طحال را زه کشی می کند.

تب را نابود، شهوت و مزاج را تقویت می نماید.

مادران باردار برای زیبایی فرزندان خود می توانند از برگ کاسنی بخورند.

***********************************************

کاهو

پیامبر اکرم(ص) می فرماید: کاهو خواب را به همراه می آورد و غذا را نیز هضم می نماید.

امام صادق(ع)می فرماید: شما را به خوردن کاهو سفارش می کنم چرا که خون را تصفیه می نماید.

کاهو جزیی از سبزی های سرد و تر است.

کاهو دارای ویتامین های C3,B2,B1,B,A است.

این سبزی شامل بسیاری از املاح است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آهن، ارسنیک، پتاسیم، سدیم، روی ، فسفر، کلسیم، مس، منیزیم و منگنز.

از فواید درمانی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

برای درمان آفتاب سوختگی و برای تنظیم فشار خون موثر است.

برای درمان یبوست و روماتیسم تاثیر بسزایی دارد.

یرقان را درمان و مسکنی برای دلهره و بیماری های اعصاب است.

کاهو خواب آور است و بی خوابی را درمان می کند، آرام بخش است و خستگی را از بین می برد.

اشتها آور است و به هضم غذا نیز کمک می کند.

توان جنسی را افزایش می دهد.

هر چند برگ های کاهو برای کسانی که تنگی نفس توصیه نمی شود، ولی مغزآن دارویی است برای تنگی نفس.

از عصاره آن برای محافظت و رطوبت پوست استفاده می شود.

نه تنها خون را تصفیه می کند بلکه خون ساز نیز هست.

کاهو درد معده را تسکین می دهد و برای ضعف اعصاب مفید است.

ملین است و ادرار آور، زخم های مجاری ادرار و مثانه را نیز بهبود می بخشد کاهوی پخته شیر زنان را افزایش می دهد و درد سینه را کاهش می دهد.

کاهو اثر ضد تشنج دارد.

تخم کاهو نیز دارای طبیعتی سرد و خشک است.

تخم کاهو نیز خواب آور است، زکام را درمان و درد سینه را بهبود می بخشد. خوردن تخم کاهو برای مجاری ادرار مفید است.

!!! اگر در خوردن این گیاه گوارا زیاده روی نکنید، هیچ آسیبی به بدن شما نخواهد رسید.

***********************************************

کلم

کلم داری املاح فراوانی از جمله کلسیم، آهک، ید، سولفات، اکسیدهای آهن و گوگرد است.

کلم دارای سه گونه است: کلم سبز، کلم قرمز، کلم قمری.

کلم دارای فایده های بسیاری است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

چهره را نکو و روشن می کند.

کلم صدا را صاف می کند و پخته آن، در درمان سرفه های قدیمی، زانو و کمر درد مفید است.

کلم خواب آور است و پخته آن سردرد را تسکین می دهد.

کلم پخته بدن را از عرق زیاد تمیز می کند.

برگ کلم سوخته، سفید کننده دندان های زرد است.

خوردن مداوم کلم موجب از بین رفتن سنگ های ادراری است.

کلم از سبزی های تصفیه کننده خون و درمان کم خونی به شمار می رود.

کلم زخم های بواسیر و سنگینی گوارش را درمان می کند.

همچنین در درمان بیماری های اسهال،کبد، سل، سستی استخوان و یرقان مفید است.

از کلم به عنوان آرام کننده درد هم استفاده می شود.

شیره کلم خام، درمان فقر آهن است و مخاط معده و روده ها را تمییز می کند.

تخم کلم، کرم دستگاه گوارش، کم خونی و خون ریزی لثه را درمان و بینایی و نور چشم را افزایش می دهد.

به طور خلاصه کلم را می توان درمان همه دردها نامید و از آن برای درمان تمام اعضای بدن استفاده کرد.

!!!کلم برای کسانی که گواتر، بواسیر و خارش بدن مبتلا هستند، توصیه نمی شود.

***********************************************

نعناع

نعناع از سبزی های بسیار خوش بو است که طرفداران بسیاری دارد.

از جمله فایده های درمانی نعناع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نعناع می تواند راهی برای پیشگیری و عاملی برای درمان سرماخوردگی باشد. اسانس نعناع نیز دارای فایده های درمانی بسیاری است که از جمله آن خواص ضد درد، ضد میکروب، ضد گرفتگی بینی است و به هضم غذا نیز کمک می نماید. برای رفع سردرد، دردگردن، دست، پا و کمر می توان مقداری از اسانس نعناع را بر روی موضع قرار داد و با دست کمی آن را ماساژ داد. همچنین اگر مقداری از آن در آب وان حمام قرار داده شود، خستگی بدن، گرفتگی بینی و دردسر و پا را برطرف خواهد نمود.

این گیاه دارویی آرامش و رفع دردهای سطحی را به ارمغان می آورد.

عرق نعنا سن و سال نمی شناسد و برای تمام سنین قابل استفاده است.

***********************************************

هویج

هویج نیز از جمله میوه های خنک است.

از جمله ویتامین های هویج می توان به D,C,B,A اشاره کرد.

از املاح معدنی هویج می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آهن، پتاسیم، سدیم، فسفر، مس، منیزیم، منگنز، کلسیم، گوگرد.

هویج نیز دارای فواید درمانی فراوانی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

از مهمترین آثار هویج می توان به تقویت بینایی اشاره کرد.

هویچ در پیشگیری از پوسیدگی و کرم خوردگی دندان ها نیز تاثیر قابل توجهی دارد.

هویج در افزایش هموگلوبین و گلبول های قرمز خون تلاش فراوانی نموده، کلسترول خون را کاهش، خون را تصفیه و از بیماری های قلبی پیشگیری می نماید.

هویج اشتها را نیز تحریک کرده و انرژی از دست رفته بدن را تامین می نماید؛ در سوخت و ساز بدن نیز سهم بسزایی دارد.

هویج کبد را شستشو داده و بیماری های پوستی ناشی از اختلال های کبدی را درمان می نماید.

تب را کاهش می دهد.

از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند.

هویج از ابتلا به بیماری های کبدی، صفرایی و سنگ کلیه جلوگیری می نماید و در درمان قولنج و آپاندیس بسیار مفید است.

برای درمان چاقی و کاهش وزن، همه روزه هویج همراه غذا بخورید و برای درمان لاغری و افزایش وزن، آب هویج را به همراه صبحانه بخورید.

هویج در درمان بیماری هایی چون نفخ و زخم معده، عفونت های روده ای، سل، ذات الریه و دردهای برگرفته از آرتروز و نقرس خود نمایی می کنند.

در نهایت نیز هویج پوست را نرم و شاداب کرده و از پیری و چین و چروک پوست پیشگیری می کند.

برای تنگی نفس مفید و درد سینه و گلو را تسکین می دهد.

لوزالمعده را تقویت، دردهای معده را تسکین و سوء هاضمه را درمان می نماید.

هویج سینه را نرم، پوست را ترمیم و بیماری هایی نظیر آسم، بواسیر، زردی، سل، یبوست و یرقان را بهبود می بخشد.

آب هویج برای قلب مفید است و اعصاب را آرام می نماید.

***********************************************

برگرفته از کتاب؛ "میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی"

نویسنده: عذرا سادات حکیم

کانون
کانون فرهنگی هنری مسجد صاحب الزمان (عج) محله بنکی شهر کنارتخته با نام اختصاصی "کانون فرهنگی شهید آوینی"

...همه اجرها در گمنامی است... «شهید آوینی»
مطالب اخير:
کدهاي اضافي کاربر :


»»» آخرین اخبار پارسیک «««

پخش نوای وبلاگ=کلیک نشد که آینه باشم برای دیدن تو     بیا که آینه خواهم شد از رسیدن تو     فرود آمدنت را، چقدر بی تابم     تمام خواهش محضم به شوق دیدن تو     حرام باد به چشمان ابری من خواب      مباد خفته بمانم دم وزیدن تو     بیا که ناشدنی شد به تو رسیدن من      چه ساده می شود اما به من رسیدن تو    
اميرالمومنين علي(عليه السلام) فرمود: براي دنياي خود آنگونه کار کن که گويا هميشه زنده خواهي بود و براي آخرت خود آنچنان که گويي فردا خواهي مرد. مستدرک الوسائل ج25 ص 146